Categories
Vježbe

Vježbe koje možete izvoditi za vrijeme reklama

Ove vježbe su odlične za početnike u tjelovježbi, ali i za napredne stupnjeve, jer svaka dodatna aktivnost je korisna. Bonus: Vježbanje za vrijeme reklama smanjuje uzimanje grickalica.

Vjerojatno već znate kako svaka televizijska emisija duža od sat vremena ima najmanje 5 reklamnih pauza u trajanju tri minute.

Svaku vježbu ponovite 10 do 15 puta, odmorite te napravite još dva seta ponavljanja.

PP -1-

– Trbušnjaci u stranu –

Sa spojenim nogama legnite u stranu i lagano ih svinite u koljenima. Gornji dio tijela okrenite prema stropu i stavite ruke iznad leđa. Podižite leđa, bez da pomičete noge.

PP -2-


– Sklekovi na zidu –

Okrenite se licem prema zidu i odmaknite pedesetak centimetara od njega. Oslonite se dlanovima od zid u visini prsa, s rukama odmaknutim od tijela također tridesetak centimetara. Odgurnite se od zida, a zatim opet dodirnite nosom zid, ne pomičući ruke i noge.

PP – 3 –

– Čučnjevi –

Stanite ispred stolca kao da ćete sjesti na njega. Ruke možete ispružiti ispred sebe ili iznad glave. Uspravnih leđa se spuštajte kao da ćete sjesti, a zatim netom prije nego što stražnjicom dotaknete stolac vratite u početni položaj.

PP – 4 –

– Podizanje na stolici –

Sjednite na rub stolca ili kauča. Stavite ruke na rub stolca. Gurnite stopala naprijed toliko da vam stražnjica dođe ispred stolca, a natkoljenice  i potkoljenice budu otprilike pod pravim kutom. Svinite lakte, a stražnjicu spuštajte prema podu, zatim se oslanjajući na ruke podignite.

PP – 5 –

– Trbušnjaci –

Legnite na pod, zakačite prste nogu od rub kauča, a savinite noge u koljenima. Stavite ruke iznad glave, te se podižite u sjedeći položaj.
Ovu vježbu možete izvoditi u različitim varijacijama: ravno podizanje, podizanje tako da laktom dodirnete suprotno koljeno, podizanje u stranu tako da laktom desne ruke dotaknete desno koljeno i suprotno.

Uvijek konzultirajte svog liječnika ili drugog stručnjaka prije početka bilo kakvog vježbanja ili programa vježbanja. Stranica FIT.COVERMAGAZIN.COM kao ni jedna informacija nije zamjena za bilo koji savjet koje ste dobili od svog liječnika. Autori ne preuzimaju odgovornost za nastanak bilo kakve ozljede.