Categories
Vježbe

Kućne vježbe za muškarce

Vježbe ispod su odlične za trbuh, ali vaše cijelo tijelo će imati koristi.

-1- Započnite s 10 minutnim zagrijavanjem trčeći u mjestu.

Vježba 2.

-2- Legnite na leđa sa savijenim koljenima i stopalima na čvrstom uporištu. Ruke stavite sa strane. Podignite trup i stisnite mišiće tako da vam tijelo čini trokut. Iz tog položaja se podignite još malo u visinu, zadržite 15 sekundi i vratite na pod. Ponovite 10 puta. Napravite pauzu od 30 sekundi, a zatim ponovite još 10.

Vježba 3.

Kućne vježbe za muškarce - vježbe za muškarce koje se mogu izvoditi u domu/sobi

-3- Stanite u blizini zida i jednu nogu približite zidu radi potpore. Gornjim dijelom tijela se naslonite na zid. Druga noga trebala bi činiti ravnu kosinu s leđima. Osjetit ćete istezanje u gležnju. Zadržite 30 sekundi i ponovite 3 puta. Zatim zamijenite položaj nogu i ponovite.

Vježba 4.

-4- Radite klasične sklekove. Napravite 15 do 25 ponavljanja. Uzmite minutu pauze, zatim ponovite. Ukupno napravite 3 seta.

Vježba 5.

-5- Kleknite na pod s nogama lagano razdvojenim u koljenima. Spustite glavu s jednom ispruženom rukom i dlanom prema gore. Podižite se oslanjajući na drugu ruku, dok ne osjetite barijeru otpora u mišićima. Zadržite položaj 20 sekundi, pa opustite. Ponovite 3 puta. Odmorite a zatim napravite tri seta s drugom rukom.

Vježba 6.


-6- Legnite licem okrenutim prema podu s rukama iza bokova. Aktivirajte mišiće stražnjice i osjetite napetost u njima. Podignite gornji dio tijela, rotirajući šake prema stropu. Radite ovo 1 do 2 minute. Spustite tijelo. Napravite pauzu 30 sekundi, a zatim ponovite još dva seta.
Vježba 7.


-7- Postavite stolac ispred zida kako bi imao čvrst oslonac na zid. Sjedite na njega i skliznite u položaj na slici. Podižite i spuštajte tijelo 20 puta. Napravite pauzu od 1 minute. Napravite ukupno 3 seta.

Vježba 8.

-8- Stanite uspravno s podignutim rukama i prstima isprepletenima na zatiljku. Ali nemojte vršiti pritisak na vrat. Postavite noge u širini laktova sa stopalima lagano okrenutim prema van. Čučnite držeći leđa uspravno, zatim se vratite u početni položaj. Napravite 25 puta, a zatim odmorite minutu. Napravite ukupno tri seta.

Vježba 9.

-9- Stanite s jednom rukom oslonjenom na zid, a drugom obuhvatite gležanj. Istegnite cijelo tijelo i zadržite položaj 30 sekundi. Ponovite i s drugom nogom.

-10- Prema želji za hlađenje mišića brzo hodajte u mjestu desetak minuta.

Izvor fotografija: FHM

Uvijek konzultirajte svog liječnika ili drugog stručnjaka prije početka bilo kakvog vježbanja ili programa vježbanja. Stranica FIT.COVERMAGAZIN.COM kao ni jedna informacija nije zamjena za bilo koji savjet koje ste dobili od svog liječnika. Autori ne preuzimaju odgovornost za nastanak bilo kakve ozljede.