Categories
Vježbe

Vježbe za izvođenje u vodi

Vježba 1.

Vježbe za izvođenje u vodi/ moru/ bazenu
U vodi gdje nemate gaza činite krugove s rukama kao da su vam dlanovi vesla i odgurujete vodu ispred sebe. Podignite desnu nogu ispred sebe u razini kuka, dok prstima lijeve noge posežete za dnom bazena. Držite položaj nogu 5 sekundi, ali nemojte prestajati veslati dlanovima. Zamijenite noge i učinite isto. Nastavite 30 sekundi naizmjenično s lijevom i desnom nogom.

Vježba 2.

Vježbe za izvođenje u vodi/ moru/ bazenu

Zagrlite na prsima loptu za plažu plutajući na leđima. Ispružite noge, te prekrižite na gležnjevima. Zarolajte se preko vrha lopte pomoću cijelog tijela, posebno ramena. Napravite puni okret i vratite se u početni položaj. Uzmite dah. Nastavite 30 sekundi mijenjajući smjer okretanja.

Vježba 3.

Vježbe za izvođenje u vodi/ moru/ bazenu

Držite loptu za plažu s rukama ispruženim ravno ispred sebe, plutajući u vodi prsima prema dolje. Noge neka budu ispružene, te prekrižene u stopalima. Što brže možete povucite loptu prema bedrima ispod površine vode držeći ruke ravne. To bi vas trebalo izvući na površinu. Vratite se u početni položaj. Ponavljate vježbu 30 sekundi.

Vježba 4.

Vježbe za izvođenje u vodi/ moru/ bazenu

U plićaku zasjednite u vodu s rukama sa strane i podignite obje noge zajedno. Tako da noge i vaše tijelo čine slovo V. Zadržite V položaj 30 sekundi dok rukama radite krugove ispod površine vode.

Uvijek konzultirajte svog liječnika ili drugog stručnjaka prije početka bilo kakvog vježbanja ili programa vježbanja. Stranica FIT.COVERMAGAZIN.COM kao ni jedna informacija nije zamjena za bilo koji savjet koje ste dobili od svog liječnika. Autori ne preuzimaju odgovornost za nastanak bilo kakve ozljede.